30 December 2011

Kesimpulan 2011

2 comments

2011 Kian melabuhkan tirainya, Disusuli kehadiran 2012. Semestinya masa2 berlalu pasti ada kenangan di setiap saatnya. Banyak liku2 yang dihadapi. Menelan yang pahit, melepas yang manis. Akhir sekali memuka masam. Tak kisahlah dengan keluarga, kawan atau kekasih. Dan sekurang2 nya setiap orang pasti pernah berhadapan dengan DUA pilihan; oleh itu terpaksa meletakkan dirinya dalam situasi sebagai seorang hakim yang akan memutuskan jawapan tepat.

"Jauh perjalanan luas pemandangan"
Aku setuju dengan pepatah itu. Kadang kita sentiasa leka dan mengejar dunia, tanpa disedari sebenarnya ramai lagi insan yang masih dihimpit kesengsaraan. Kadang kita tak pernah bersyukur malah merungut pula sedangkan masih ada lagi insan yang hidup merempat, berteduh di celah banggunan, menagih simpati orang ramai.

Ayah pernah berpesan,
"Jangan diambil jika bukan milik kita"
Aku darjah tiga waktu itu, beratur di kantin dan mengambil susu uht untuk pelajar yang mendapat bantuan. Dengan bangga membawa pulang kerumah. Ayah yang tahu hal itu terus menegurku. Masih jelas kata2 itu sehinnga sekarang. Kadang aku lupa, aku mengambil sesuatu itu dan berfikiran ia hanya adalah rezeki aku dan aku bertuah.
Aku tersenyum..

Tidak semua yang kita inginkan akan menjadi kenyataan bahkan ada hikmahnya permintaan itu ditunaikan atau tidak. Bersyukur dengan apa yang kita miliki sekarang dan jangan sia2 kan peluang yang ada. Jangan sakiti hati orang kelak hati kita akan disakiti. Hidup adalah pengembaraan.
Selamat datang 2012.

28 December 2011

Jadual Sem6

0 comments


Hey dudes and babes look at my class timetable.
WaTerFish there..
Dush..dush.. Aku paling marah bila tengok jadual untuk hari selasa. Jumpa PA (Penasihat Akademik) tuh bukan lah every week, lepastu aku kena tunggu pukul 4 untuk pergi kelas! masa tu perasaan MALAS mulalah berjinak2 dalam hati, tangan, kaki, kepala dan semua menjadi lemah longlai.

oke.just that. ehh, hari lain pun apa kurangnya. Banyak gap!

25 December 2011

Sweet day :)

0 comments
So many sweet moments and make me really HAPPY.

10-13 Dec 2011 - A trip holiday to Kuala Lumpur, Shah Alam and Cameron Highlands.

13 Dec 2011 - Thank a lot to my beloved mum and pak ude because added me some money to buy Nokia E71.

20 Dec 2011 - Going back to Dungun. Sem 6 begin ^^

23 Dec 2011 - Happy 27th Anniversary to my beloved mum and dad :)

24 Dec 2011 - A trip to Kuala Terengganu with En Pere, we have visited Terengganu Museum, Pasar Payang, Bazaar Warisan, Dataran Shahbandar and Pantai Batu Buruk.

Very nice place and we sharing happy together.. TQ sayang!

"The supreme happiness of life is the conviction that we are loved"

p/s : En pere tak boleh lupa naik kereta kuda masa kat Pantai batu buruk. Dia kata kuda tu bunyi kedekut..kedekut :) :) :)

19 December 2011

Laksa Johor

1 comments
Huaa...esok balik Dungun, 22 Disember daftar untuk sem6..My mum masak special beb hari ni.. That is LAKSA JOHOR! cett, kat Dungun tak ada oke :p
Jemput makan kawan-kawan :)Emm..gambar ni aku rembat google sebab aku malas snap yg my mum masak.. takut korang terliur..hehehe

08 December 2011

Disember arrived

0 comments
Pejam celik pejam celik kejap je dah masuk bulan doblas. ohh..pejam tak pejam hari ni dah 8 disember. lagi 4 hari RESULT keluar.. dup dap dup dap siot perasaan ni.. Whatever happen. kne jgak face it! Lupakan kejap boleh.. act family aku dah plan yg 10hb ni ktorg sume nak HOLIDAY lah.. nk pg Cameron Highland.. feeewwiiitt :) (1st time.huk2) Ikot kan diary, 2 negeri lg dalam Malaysia ni belum jejak.. that is.. Sabah and Sarawak.. Anybody want bring me go to?? HEHEHE.... Sedikit bayangan suasana kat Cameron. Aku search Google Image :p

29 November 2011

Kursus Gangguan seksual

0 comments
KURSUS GANGGUAN SEKSUAL DI TEMPAT KERJA DAN TIPS MENANGANINYA

TARIKH : 30 NOV 2011

TEMPAT : PUSAT LATIHAN GERAKAN MARIN, JB

Act skg ni cuti sem 3 minggu. Tapi dengan cuaca hujan2 pulak tu aku dah demam+selsema+sakit tekak+batuk. Perghh pakej 4 in 1! so, tak melancong kemana lah cuti ni. Err act aku post ni aku nak bg tahu yg aku get involve dlm kursus ni. Project presentation akak aku sebenarnya. HAHA.. terisi la masa yg ada ni. oke bubye. aku nak snap pic ni. (buat2 expert) :D

22 November 2011

Tentang Tiga

0 comments


ADA 3 hal yang tidak pernah kembali:
1. Waktu
2. Perkataan
3. Kesempatan

Ada 3 hal yg menghancurkan kehidupan kita:
1. Kemarahan
2. Kesombongan
3. Dendam, iri, dengki.

Ada 3 hal yang tidak boleh hilang dari kehidupan kita:
1. Cinta kasih
2. Keluarga
3. Sahabat

18 November 2011

Beriadah (i)

0 comments
Good Morning!
Jom Beriadah...
Badan Cergas Otak Cerdas!

pstt..Lame tak pegang raket ni..
Badminton ke bad me too. huh =='
:) :)

11 November 2011

Eleven

2 comments

JADUAL PEPERIKSAAN SESI JUN 2011
DIP.IN PROGRAMMING
Subject
Date
Desktop Publishing
09112011
Java Programming 1
14112011
Human Computer Interaction
15112011
Algorithm and Data Structure
17112011
Marketing In It
23112011
Network Security
24112011

Doakan ude mudah menjawab soalan dan ingat apa yg telah dipelajari :) Tengs!
....
........
..............

Date : 11.11.11
psstt..siapa nak pg tgk
"Twiligt Saga Breaking Dawn?"
Nak ikotttt!!!! =='

28 October 2011

Aiskrim Malaysia

0 comments

Warghhh...Akhirnya dapat juga makan aiskrim Malaysia ni..
Ada pun jual kat Dungun ni. Dah lama mencari.
TQ SO MUCH KAT EN PERE!!
sebab dia yang belikan :)

*kat sini panggil aiskrim batang
1 batang dua poseng. hehe
psst..tambah lg 2 assignment. Puan baru upload..
Headache /*__*\

26 October 2011

Bukan cuti!

1 comments
HARI INI 26 OKT 2011.

HAPPY DEEPAVALI
Dengan ini diisytiharkan cuti 1 Malaysia..
err...aku cuti pulak!
ni kerja siapa nak siapkan. fuhhh..

LIST KERJA KENA BUAT :
1.Mini Project Network Security
2.Mini Project HCI
3.Mini Project Marketing in IT (create blog)
4.Lab Exercise Java
5.Phase Design final project
6.Final documentation report
7.Mini Project Java


Wargghh.. GERAM nya tengok orang bercuti aku bekerja.
tp lagi GERAM tgk baby ni.. CUTE!!!!
Tapi apa kurangnya aku kecik2 dulu pon CUTE! HAHAHAHAHA :D

22 October 2011

Hujan, lapar, final

0 comments
Peeeps.. sudah lama tak update blog.. Busy. busy.
Hari ni awal pagi dah bgn.. lepas solat subuh tros masak nasi.. Dah menetap kat Dungun ni, hujung2 tahun ni musim hujan je la.. Perot ni nak lapar aje,, so plan nak masak nasi goreng ayam :)

Lepastu ajak Pere makan sama2 kat tmn rekreasi Dungun. Dah kenyang, we'l tros gerak ke Pusat sumber Dungun.. Assignment belambak whoa! k k.. jom focus.. tinggal 2 minggu je nak final ni.. dup dap dup dap.. ^^

*Gambar sumber ilham En Google !

11 October 2011

Youth Shout Out with JOHO (i)

0 comments

Feewiit.. Siapa pergi Youth Shout Out with JOHO at IOI Mall ni? Jumpa ude tak.. Ude sempat pergi hari Sabtu je., Hari Ahad da kena balik Dungun. Tak kesahlah, yg penting dapat jugak lah beli special merchandise ng lanyard JOHO. Memang Happening lah!!


Thanx JOHO. I Luv JOHO! :))


05 October 2011

HB to me!

0 comments

^^
^_^
^____^
Finally..today..
on Oct,4, 2011
Feewwiittt.. im already 20!

04 October 2011

Allstar Weekend - Blame It On September

0 comments
Allstar Weekend
Blame It On September lyrics
............................................
I can still see you standing there
Summer tangled in your hair

First week of July
First day of my life
My voice shook when I said hello
And from that word we couldn't take it slow

I still can't believe
The way you looked at me

Now the nights turn colder
Your head's on my shoulder
We do our best to pretend

Waves get louder
I'm lost without her
As summer starts to end

Lets blame it on September
Cuz it hurts to remember

We can fight to hold on
But August is gone
And even if the sun falls
I hope we don't lose it all
Cause no summer lasts forever

Lets blame it on September

We drew hearts there, in the sand
Laughted and waves erased all plans
Though we never knew They told the truth

I can still hear our laughing friends
As we sneak off again and again
No we never cared
Too young to be scared

The nights turn colder
Your head's on my shoulder
As summer starts to end

Lets blame it on September
Cause it hurts to remember

We can fight to hold on
But August is gone
And even if the sun falls
I hope we don't lose it all
Cause no summer lasts forever

Noooooo...

On the beach in the heat
You know I need that sweet ocean air
I'm gonna go where I know we can be alone
Wait for you wait for you
There

Blame it on September

We can try to hold on
But August is gone

Lets blame it on September
Cause it hurts to remember
We can try to hold on
But August is gone

When the sun falls
I hope we don't lose it all
Cause no summer lasts forever

Lets blame it on September
Blame it on September

I can still see you standing there
Summer tangled in your hair

30 September 2011

Erti Kawan

0 comments
Kawan?

Bukannya senang nak cari kawan yang baik .
Bukan senang juga nak menjadi kawan yang baik .

Kawan yang baik tidak pernah mengumpat di belakang kawan baiknya.
Kawan yang baik tidak pernah cemburu dengan kejayaan kawan baiknya.
Sebaliknya kawan yang baiklah yang paling banyak membantu kawan baiknya untuk mencapai kejayaan.

Kawan yang baik tak pernah mempengaruhi kawan baiknya untuk membuat perkara yang buruk dan sia-sia.
Kawan yang baik adalah orang yang selalu menasihati kawan baik nya untuk berbuat kebaikan.

Kawan yang baik adalah orang pertama yang akan dicari bila tiba masa sedih atau gembira.
Kawan baik menjadi tempat kita meluahkan perasaan yang tak dapat diluahkan kepada kawan biasa.

Kawan yang baik tak pernah memaksa kawan baiknya untuk sentiasa berada disisinya.
Kawan yang baik tak pernah melarang kawan baiknya untuk berkawan dengan kawan yang baik .

Kawan yang baik tak pernah cemburu jika kawan baiknya mempunyai ramai kawan baik, kerana kawan yang baik tahu apa yang paling baik untuk kawan baiknya.

Kawan yang baik akan sentiasa mendoakan kesejahteraan dan kebahagiaan kawan baiknya di dunia dan di akhirat di dalam doanya.

Kita adalah kawan yang baik jika kita faham bahawa kawan baik kita bukanlah seorang yang sempurna. Kita adalah kawan yang baik jika kita menjadi kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak menghargai kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan sentiasa menghargai kawan baiknya.

Kita bukanlah kawan yang baik jika kita tidak memberitahu perkara yang baik kepada kawan baik kita, kerana kawan yang baik akan selalu menyampaikan perkara yang baik kepada kawan baiknya.

Kawan yang baik akan memanjangkan naskhah ini kepada kawan-kawannya, bukan kerana terpaksa, bukan kerana suka-suka, tetapi untuk dijadikan pedoman oleh kawan-kawannya supaya dapat menjadi kawan yang baik kepada kawan baiknya.

Dan kalau kita hendak mendapat kawan baik yang baik, kita mestilah terlebih dahulu menjadi seorang kawan yang baik kepada kawan baik kita.

Dan semoga kita menjadi kawan baik yang baik!

23 September 2011

Kata Lawan xD

2 comments
Peeeps..tadi ude on9 fb.. Terbaca 1 post ni.. Memang CONFIRM la GELAK!!!!

Alkisahnya.....
situasi berlaku di dlm kelas..
*cikgu masuk kelas...

Murid : Selamat pagi, Cikgu.
Cikgu : (Menengking) Mengapa... selamat pagi sahaja? Petang dan malam awak doakan saya tak selamat?
Murid : Selamat pagi, petang dan malam Cikgu!
Cikgu : Panjang sangat! Tak pernah dibuat oleh orang! Kata selamat sejahtera! Senang dan penuh bermakna.Lagipun ucapan ini meliputi semua masa dan keadaan.
Murid : Selamat sejahtera Cikgu!
Cikgu : Sama-sama, duduk! Dengar sini baik-baik. Hari ini Cikgu nak uji kamu semua tentang perkataan berlawan. Bila Cikgu sebutkan perkataannya,kamu semua mesti menjawab dengan cepat, lawan bagi perkataan-perkataan itu, faham?
Murid : Faham, Cikgu!
Cikgu : Saya tak mahu ada apa-apa gangguan.
Murid : (senyap)
Cikgu : Pandai!
Murid : Bodoh!
Cikgu : Tinggi!
Murid : Rendah!
Cikgu : Jauh!
Murid : Dekat!
Cikgu : Keadilan!
Murid : UMNO!
Cikgu : Salah!
Murid : Betul!
Cikgu : Bodoh!
Murid : Pandai!
Cikgu : Bukan!
Murid : Ya!
Cikgu : Oh Tuhan!
Murid : Oh Hamba!
Cikgu : Dengar ini!
Murid : Dengar itu!
Cikgu : Diam!
Murid : Bising!
Cikgu : Itu bukan pertanyaan,bodoh!
Murid : Ini ialah jawapan, pandai!
Cikgu : Mati aku!
Murid : Hidup kami!
Cikgu : Rotan baru tau!
Murid : Akar lama tak tau!
Cikgu : Malas aku ajar kamu!
Murid : Rajin kami belajar Cikgu!
Cikgu : Kamu gila!
Murid : Kami siuman!
Cikgu : Cukup! Cukup!
Murid : Kurang! Kurang!
Cikgu : Sudah! Sudah!
Murid : Belum! Belum!
Cikgu : Mengapa kamu semua bodoh sangat?
Murid : Sebab saya seorang pandai!
Cikgu : Oh! Melawan!
Murid : Oh! Mengalah!
Cikgu : Kurang ajar!
Murid : Cukup ajar!
Cikgu : Habis aku!
Murid : Kekal kami!
Cikgu : O.K. Pelajaran sudah habis!
Murid : K.O. Pelajaran belum bermula!
Cikgu : Sudah, bodoh!
Murid : Belum, pandai!
Cikgu : Berdiri!
Murid : Duduk!
Cikgu : Saya kata UMNO salah!
Murid : Kami dengar KeADILan betul!
Cikgu : Bangang kamu ni!
Murid : Cerdik kami tu!
Cikgu : Rosak!
Murid : Baik!
Cikgu : Kamu semua ditahan tengah hari ini!
Murid : Kami dilepaskan tengah malam itu!
Cikgu : (Senyap dan mengambil buku-bukunya keluar) =="

18 September 2011

got BR !

0 comments
Act lambat 2 hari nak post. Tapi nak post gak!! hehe..
nak...post gambar ni :)

time : 4.35 am
mood : study java. test pukul 9.00am

WISH ME LUCK!!

08 September 2011

Banyaknye keje @@

3 comments
Minggu ni banyak keje oh...
Project..Test..Assignment !
Kenapa kau wujud di dunia ini, Siapa mak bapak kau, bila kau lahir..HAHA..

psstt..rindu pipo ni, tapi anak buah aku dah rembat buat pelok time tido. Any kind person wanna buy some like this for me?? :)

07 September 2011

No Point

0 comments
Saya bukan tak nak berCINTA,
tapi saya takut nak berCINTA lagi.
Saya bukan tak nak bg HARAPan,
tapi saya takut saya mengHARAP lagi.

sesuatu yang tak pasti....biarlah berlalu....PERGI!

27 August 2011

Selamat Hari raya 2011

5 comments

Di kesempatan ini, ude nak memohon maaf kepada semua pembaca/bloggers andai ada tersilap bicara, terkomen yg tak sepatutnya, T'post entry copy, T'guna picture korang dan apa2 kesalahan pun sama ada sengaja atau tidak. Semoga korang semua dapat memaafkan ude ye :)

Ps: Raya jom lah dtg rumah ude :)

20 August 2011

Baju Raya 2011

5 comments
Pejam celik pejam celik hari ni dah hari ke 20 puasa. Alhamdulillah :)
Pergi mana2 pun orang dah mula menjual beli persiapan untuk raya. Memang tergugat bajet bulan Ramadhan dan syawal ni. Tapi tak apa lah.. Sebenarnya ada baik nya jugak untuk kita, Oke lah. aku bagi 2 contoh :

*BAJU MELAYU / BAJU KURUNG
-korang akan beli baju ni time raya je kan.

*KUIH RAYA
-Bulan lain bukan tak jumpa org jual kuih raya, tapi dekat nak syawal ni memang ke semua pelbagai jenis ada kat pasaran.
psst..aku suka Almond Malaysia!

Err.. Sebenarnya aku nak cakap.. aku BELUM BELI lagi baju raya..Plan nak warna Purple tahun ni, xpun hitam.. Feewwiitt :) So. korang dah beli ke, Tema kaler per tahun ne?

14 August 2011

Myhome hotel

3 comments
Buat kali pertama sepanjang aku kursus kat PJ, hari ni 14 Ogos adalah hari pertama aku ngan roomate tak sadar bangun pagi.. Act dah terjage pukul 6 pagi tapi disebabkan terasa awal sangat, aku tidur balik lah..

Pukul 7.40 member 1 kursus call.. Jawab pon macam orang tak jejak bumi.. "errmm..sorry late.kitorang tengah siap lah ni"..cett..ayat COVER LINE.haha

haaiiissh..lepastu apa lagi..kelam kabut pergi mandi and siap2..hahaha. Al maklom lah tak jumpa katil kan kat rumah sewa.. tengok la katil besar camni.. Memang lah sedap kalau dah tidur.. err.. Aircond pulak tu. ^^

MY HOME HOTEL SS2 PJ



10 August 2011

Mengira!

4 comments

Mulai Hari ni, Jam ni, Minit ni, Saat ni dan detik ini.. Jom Mengira lagi 16 HARI lagi nak balik JOHO.. Nak CUTI RAYA dah kan!!! haha.. HAPPY nye rasa:))

Hohoho..balik kampung..hohoho balik kampung..hati girang :)

psstt..Doakan ude selamat balik ng bas raya tahun ni. Harap eksiden tu tak berulang dan hanyalah kali terakhir..


05 August 2011

Panic+Nervous

3 comments
Semalam..
Kelas habis awal.. Pukul 11.45 dah habis. Balik la rumah.. Kalau dah tengah puasa ni nampak tilam je lah. Nak pejam mate tapi tengok member kiri kanan login FB, haissh tergugat la. So, aku take out la lappy dpd beg. Sengih2 pasang plug, on suis................. apesal TAK HIDUP. tp lampu menyala.. Sampai 4 kali aku on off pun tak jadi gak. OKE fine. relax. maybe lappy panas kot dah running dalam lab td.
:(
:'(
lappy..wake up pls.. ;(

Tiba2 penolong kelas aku call..dia inform yg aku terpilih pg kursus JAVA!
lepas dia end call. PA aku pulak call..whoa!

Ude : "can't go la cik. lappy sy critical ni"
PA : "sy tny penyelaras program, laptop disediakan"
Ude : merelakan diri. unik betul nama aku,, kena lg!

Dah la PANIC ng lappy. NERVOUS pulak kena pergi kursus JAVA ni. C++ pun merangkak lagi. Adess..

**Alhamdulillah lappy dah oke (boleh post entry ni) haha :) SUKA! syg lappy !
**Kena tinggal Becky kat Dungun. TC ye becky. i miss u!

02 August 2011

Tips kejutkan housemate bangun sahur

5 comments
Dibawah ni ada tips2 menarik untuk dicuba kalau nak kejutkan housemate/roomate korang bangun tidur especially SAHUR. Lagi pulak housemate/roomate korang ni jenis tidur mati. Tak kejut nanti, cari pulak maggie time tengahari.

1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan.. kalau x bangun jugak,,

2. Sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan.. kalau x bangun jugak,,

3. Renjis air kat muka dia...sambil cakap "bgn..bgn.. atap bocor"... kalau x bangun jugak,,

4. Tampar tampar manja pipi dia..mula2 manja2 lah lepastu kuat2 sikit.. kalau x bangun jugak,,

5. Tutup kipas/air cond.. tapi kalau still tak ada effect

6. Jerit nama dia kuat kuat... kalau x bangun jugak,,

7. Gigit ibu jari kaki dia..cam toyol gigit.. kalau x bangun jugak,,

8. Call no hp dia..bila hp dia ringing cakap gf/bf dia call.. x bangun jugak,,

9. Goyang badan dia kuat2 then jerit "gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!..." x bangun jugak,,

10. Jerit api! api! api!... x bangun jugak,,

11. Letak belacan ke ikan masin ke xpun durian sebelah hidung dia..bgi ambik bau sikit... tapi kalau still tak ada effect gak kannnn.....

12. Pergi kat telinga dia...then sebut "MAA RABBUKA!'" sambil seru nama dia byk kali... kalau masih x bangunnnn...

13. Pergi kat dia, baca je surah yaa sin! tapi kalau still tak ada effect gak...ni je la cara terakhir

14. Panggil je la orang masjid/surau untuk uruskan...kerana tuhan lebih menyayanginya..

31 July 2011

Pilot the shaker

1 comments


Thank you for bought me a new one 'Pilot The Shaker'. I am so happy!
:)
;)
:')
=)

^^
^_^
^__^
^___^


27 July 2011

Ramadhan 1432H

0 comments
Sabda Rasulullah saw:
“Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan.”

Semoga kedatangan Ramadhan kali ini memberi impak yang lebih mendalam bagi setiap individu seterusnya mengubah kita menjadi insan yang lebih berguna kelak..InsyaAllah...

23 July 2011

Proposal

1 comments
The BlackBerry PlayBook has now arrived. Own it! Exclusively from Maxis!

Next tuesday kena submit Proposal..
Tapi 1 apa pon belum buat lagi.. Tajuk?? Lagi confius nak pilih yang mana.. (cett.. cakap macam ada 10 belas tajuk je dalam kepala otak ni) Grrrr...

CONTOH PROPOSAL [KLIK SINI!]

20 July 2011

Mcr_Cancer

0 comments

Turn away,
If you could get me a drink
Of water 'cause my lips are chapped and faded
Call my aunt Marie
Help her gather all my things
And bury me in all my favorite colors,
My sisters and my brothers, still,
I will not kiss you,
'Cause the hardest part of this is leaving you.

Now turn away,
'Cause I'm awful just to see
'Cause all my hairs abandoned all my body,
Oh, my agony,
Know that I will never marry,
Baby, I'm just soggy from the chemo
But counting down the days to go
It just ain't living
And I just hope you know

That if you say
Goodbye today
I'd ask you to be true

Cause the hardest part of this is leaving you

17 July 2011

First assignment july 2011

1 comments
Baru habis balik dengar taklimat subject Project Analysis and Design. Oke geng. jom buat 1st assignment, buat mind maping OOP.. Come on programmer! refresh REFRESH back subject OOP sem 3..

Pssstt.. tiba2 housemate aku cakap lapar, pastu masuk dapur makan tomyam, pastu wat air coffee old town pastu cicah pulak ngan biskut lemak ping pong pastu aku pon tak tahu habis makan2 ni kol berapa, pastu aku pon tak tahu tido pukul berapa pastu bila semua dah kenyang semua ngantuk.. HADUUII.. banyak betol pastu..pastu mind mapping ni tak siap2 lagi.. pastu.. three. hehe :)

I am happy

0 comments
Peeeeeps! seronok weh hangout with 'P'.
Date : 16072011

Oke. For the first time we are going to watch a movie together :) Nak sangat tengok genre SERAM!
Dia tutup mata. cakap silau konon. padahal TAKUT. lalalala :p

Oh! dan buat pertama kali 'P' telah belikan aku komik USER by Zint. Sebelum ni duit sendiri kot. hehe.. Silalah jeles!

Last and the best moment hari ni makan abc masa dinner. Tepi pantai dan bawah bulan menawan tu. Nice! Delicious! yummy..yummy :D

Quote :

"When men and women are able to respect and accept their differences then love has a chance to blossom."

Haha.. Quote tu hanya penyeri entry..
BTW. THANK YOU 'P' <3

15 July 2011

Oh nasi lemak

2 comments
Dah seminggu nak makan nasi lemak xdapat2. Kat Dungun ni jarang restoran jual nasi lemak malam2. Kalau kat Johor, rasanya mana2 pon senang nak dapat. Malam pon ada menu nasi lemak ni. WAAARRGGGHHH.. Siapa nak belikan aku 1. huhu :(

10 July 2011

Bulan Julai yang mahal

2 comments
Oh bulan Julai yang mahal..

Untuk bulan ni dan buat kali pertama aku sewa rumah dengan kawan2, sebelum ni duduk kat kamsis. WHOA!! OSEM..

Korang tengok gambar bawah ni. Macam ni la duit kami keluar. Dugaan bulan Julai 2011. Oh Owner rumah ni, turunkan lah sewa dpd RM600 ni jadi RM500. Kami student lagi kot :(

03 July 2011

Tragedi bas Express Maju terbalik 1 Julai 2011

4 comments
 Klik link untuk cerita lanjut :
Tragedi 1 julai 2011(i)
Tragedi 1 julai 2011(ii)
Tragedi 1 julai 2011(iii)

Berita di Harian Metro >> Bas terbalik di lereng bukit


Alhamdulillah, terima kasih Allah kerana menyelamatkan kami dalam kemalangan ngeri ini, aku dan penumpang bas lain semua selamat. Tragedi pagi jumaat 1hb Julai ini betul2 tidak disangka dan memberi kesedaran kepada kami sesunggungnya kau lah Tuhanku (ALLAH) tiada yang lain. Kau lah maha esa, maha mendengar, maha menentukan dan kau lah maha berkuasa dan berkehendak.

Terima kasih Ya ALLAH memberi kami peluang untuk hidup kali ke-2, InsyaAllah akan ku gunakan peluang ini sebaik-baiknya.


Aku bergaduh ngan pakcik driver bas ni malam sebelum eksiden. Tunggu masa yang sesuai nanti aku buat pengakuan. Aku tak bersalah. Aku cuma mangsa. hmm

 Klik link untuk cerita lanjut :
Tragedi 1 julai 2011(i)
Tragedi 1 julai 2011(ii)
Tragedi 1 julai 2011(iii)
 

sarasafran™ Copyright © 2013 Idea by Mysara