31 July 2011

Pilot the shaker

1 comments


Thank you for bought me a new one 'Pilot The Shaker'. I am so happy!
:)
;)
:')
=)

^^
^_^
^__^
^___^


27 July 2011

Ramadhan 1432H

0 comments
Sabda Rasulullah saw:
“Apabila datang bulan Ramadhan, dibukakan pintu langit dan ditutup pintu neraka serta dibelenggu segala syaitan.”

Semoga kedatangan Ramadhan kali ini memberi impak yang lebih mendalam bagi setiap individu seterusnya mengubah kita menjadi insan yang lebih berguna kelak..InsyaAllah...

23 July 2011

Proposal

1 comments
The BlackBerry PlayBook has now arrived. Own it! Exclusively from Maxis!

Next tuesday kena submit Proposal..
Tapi 1 apa pon belum buat lagi.. Tajuk?? Lagi confius nak pilih yang mana.. (cett.. cakap macam ada 10 belas tajuk je dalam kepala otak ni) Grrrr...

CONTOH PROPOSAL [KLIK SINI!]

20 July 2011

Mcr_Cancer

0 comments

Turn away,
If you could get me a drink
Of water 'cause my lips are chapped and faded
Call my aunt Marie
Help her gather all my things
And bury me in all my favorite colors,
My sisters and my brothers, still,
I will not kiss you,
'Cause the hardest part of this is leaving you.

Now turn away,
'Cause I'm awful just to see
'Cause all my hairs abandoned all my body,
Oh, my agony,
Know that I will never marry,
Baby, I'm just soggy from the chemo
But counting down the days to go
It just ain't living
And I just hope you know

That if you say
Goodbye today
I'd ask you to be true

Cause the hardest part of this is leaving you

17 July 2011

First assignment july 2011

1 comments
Baru habis balik dengar taklimat subject Project Analysis and Design. Oke geng. jom buat 1st assignment, buat mind maping OOP.. Come on programmer! refresh REFRESH back subject OOP sem 3..

Pssstt.. tiba2 housemate aku cakap lapar, pastu masuk dapur makan tomyam, pastu wat air coffee old town pastu cicah pulak ngan biskut lemak ping pong pastu aku pon tak tahu habis makan2 ni kol berapa, pastu aku pon tak tahu tido pukul berapa pastu bila semua dah kenyang semua ngantuk.. HADUUII.. banyak betol pastu..pastu mind mapping ni tak siap2 lagi.. pastu.. three. hehe :)

I am happy

0 comments
Peeeeeps! seronok weh hangout with 'P'.
Date : 16072011

Oke. For the first time we are going to watch a movie together :) Nak sangat tengok genre SERAM!
Dia tutup mata. cakap silau konon. padahal TAKUT. lalalala :p

Oh! dan buat pertama kali 'P' telah belikan aku komik USER by Zint. Sebelum ni duit sendiri kot. hehe.. Silalah jeles!

Last and the best moment hari ni makan abc masa dinner. Tepi pantai dan bawah bulan menawan tu. Nice! Delicious! yummy..yummy :D

Quote :

"When men and women are able to respect and accept their differences then love has a chance to blossom."

Haha.. Quote tu hanya penyeri entry..
BTW. THANK YOU 'P' <3

15 July 2011

Oh nasi lemak

2 comments
Dah seminggu nak makan nasi lemak xdapat2. Kat Dungun ni jarang restoran jual nasi lemak malam2. Kalau kat Johor, rasanya mana2 pon senang nak dapat. Malam pon ada menu nasi lemak ni. WAAARRGGGHHH.. Siapa nak belikan aku 1. huhu :(

10 July 2011

Bulan Julai yang mahal

2 comments
Oh bulan Julai yang mahal..

Untuk bulan ni dan buat kali pertama aku sewa rumah dengan kawan2, sebelum ni duduk kat kamsis. WHOA!! OSEM..

Korang tengok gambar bawah ni. Macam ni la duit kami keluar. Dugaan bulan Julai 2011. Oh Owner rumah ni, turunkan lah sewa dpd RM600 ni jadi RM500. Kami student lagi kot :(

03 July 2011

Tragedi bas Express Maju terbalik 1 Julai 2011

4 comments
 Klik link untuk cerita lanjut :
Tragedi 1 julai 2011(i)
Tragedi 1 julai 2011(ii)
Tragedi 1 julai 2011(iii)

Berita di Harian Metro >> Bas terbalik di lereng bukit


Alhamdulillah, terima kasih Allah kerana menyelamatkan kami dalam kemalangan ngeri ini, aku dan penumpang bas lain semua selamat. Tragedi pagi jumaat 1hb Julai ini betul2 tidak disangka dan memberi kesedaran kepada kami sesunggungnya kau lah Tuhanku (ALLAH) tiada yang lain. Kau lah maha esa, maha mendengar, maha menentukan dan kau lah maha berkuasa dan berkehendak.

Terima kasih Ya ALLAH memberi kami peluang untuk hidup kali ke-2, InsyaAllah akan ku gunakan peluang ini sebaik-baiknya.


Aku bergaduh ngan pakcik driver bas ni malam sebelum eksiden. Tunggu masa yang sesuai nanti aku buat pengakuan. Aku tak bersalah. Aku cuma mangsa. hmm

 Klik link untuk cerita lanjut :
Tragedi 1 julai 2011(i)
Tragedi 1 julai 2011(ii)
Tragedi 1 julai 2011(iii)
 

sarasafran™ Copyright © 2013 Idea by Mysara