08 May 2017

Cara download video Facebook Online

0 comments
Assalamualaikum, hari ni aku nak share cara2 download video FB secara online. Ada 2 kategori video iaitu PUBLIC dan PRIVATE.
Cara yang pertama adalah download video public, contohnya video kawan2 share, nampak kat timeline FB kita. Yang kedua adalah video private, contohnya korang ada group FB private (only member group je nampak post video tu), group study ke, kelab ke, persatuan ke bisnes dan sebagainya.. 

1. Video public

1. Ok,first sekali, right click pada video dan klik show video url.

2. Select all  link url tu kemudian copy.

3. Buka http://fbdown.net/ dan paste link url tadi.

4. Klik button download tu. Lepastu keluar link download video in normal quality, kadang dia detect video hd, boleh pilih nak normal ke hd. pilih lah mana2. klik je.

5. Nanti keluar video yang korang nak download tu, right click and pilih save video as....

6.Yang ada format mp4. boleh lah tu. pilih location save & klik save. SIAP ! :)





2. Video Private 
(tiada gambar sebab ni private, dah bagi step, follow je. )

1. Buka page group dan cari video tersebut.
2. Right klik pada page dan pilih View Page Source
3. Copy semua code . Ulang lagi sekali. SEMUA. ctrl A + ctrl C
4. Buka http://www.getfbstuff.com/facebook-private-video-
5.  Paste code tadi, ctrl v
6. Klik download.Video akan appear, right click dan klik pada save video as...
7. pilih lokasi simpan.


Settled :)


 

sarasafran™ Copyright © 2013 Idea by Mysara