31 December 2010

Bila Emp4t Menjelma

0 comments

Tengoklah aku. kawan baru 444 sudah kecoh.belum lagi 4444 :) apa-apa pun aku just nak ucapkan jutaan TERIMA KASIH kepada semua yang sudah add aku, accept aku and remove aku tak pon aku remove dia.haha :D Aku sangat teruja dengan angka 4 ni dan menyebabkan aku rasa nak telan 4 batang aiskrim malam ni. Habislah 4 ringgit tak pasal-pasal.huhu.........

KOMIK kawanku :))

14 comments

Maksud Komik Merujuk Wikipedia
Komik ialah satu medium grafik dimana lukisan-lukisan disusun dalam petak. Petak-petak itu menggambarkan peristiwa yang ingin disampaikan dan juga mengandungi belon-belon yang berisi dialog supaya watak-watak dalam komik tersebut seolah-olah menjadi hidup.

Aku dan Komik
Mulanya aku pandai membeli komik sejak memasuki zaman persekolahan menengah. Masa form one tu da start la reti beli utopia setiap bulan. Masuk form two, aku da berminat pulak dengan komik grafik gempakstarz ni sampai la sekarang, tiap bulan cari komik.WAJIB! First komik aku beli masa tu, UNDER 18. lpas da melekat, seronok, tertarik, teruja dan tersengih sorang2 aku terus flow up setiap komik grafik yg baru. Ouh ! aku paling suka karya Zint. best!! bagi tabik spring sikit. toing..toing.......

**Masa aku form3, lpas balik skola aku beli komik dan baca dalam bas. gila excited nak baca. tup2 mase tu aku baca mukasurat 55 komik Hikayat JINGGO si pemburu. perghhh.. lawak bangang dia yang menjadi menyebabkan aku lupa daratan. Dah gelak2 dalam bas.kuat plak tu. sekali tgk dpn. 1 bas tgk aku. hehehe...........

Kt dalam table ni. Senarai koleksi komik Grafik aku. Silalah jeles. HAHAHA :D

Bil Tajuk Karya Harga
1 Meant For Each Other (MFEO) Zint RM6.50
2 Cheap Shot Zint RM7.50
3 Under 18 Zint RM9.00
4 Under 18 No Fear Zint RM6.50
5 Under 18 No Fear No More Zint RM6.50
6 Under 18 Fearless Zint RM6.50
7 Under 18 End of Fear Zint RM6.50
8 Under Age Zint RM7.50
9 Under 18-Diari Sivik Yosi Zint RM8.50
10 Go Go Cha Cha Street Zint RM7.50
11 Rapsodi 18 Zint RM7.50
12 ELI Zint RM6.50
13 K.O King Zint RM7.50
14 K.O King Conquest Zint RM7.50
15 Hero Zint RM6.50
16 2Dudes Zint RM7.50
17 2Dudes For Life Zint RM7.50
18 Kisah Pengembaraan Kroit Zint RM7.50
19 Xpressi Tempur Zint RM7.50
20 Bodyguard.com Zint RM6.50
21 Kijiya 01 Zint RM6.50
22 Kijiya Deux 02 Zint RM6.50
23 Kijiya Trois 03 Zint RM6.50
24 Hackers Zint RM7.50
25 Si Penjual Aiskrim Zint RM6.50
26 Zenith 4 Zint RM7.50
27 Le.Gardenie Ben RM7.50
28 Le.Gardenie Foolish Fruit Ben RM7.50
29 Le.Gardenie Party of Three Ben RM7.50
30 Le.Gardenie The Final Four Ben RM7.50
31 Komik Sains (RM7.50x6) Choi Duk Hee RM45.00
32 Novel Grafik Aliya Elyana Nazri RM12.90
33 My Way Jidi RM7.50
34 Student King Stanley G RM7.50
35 Hikayat Jinggo Si Pemburu Kenny Chua RM9.00
36 Absolute Gengkey C2v RM7.50
37 Lain-lain Lain-lain RM 41.00
38 Jumlah - RM345 .90

18 November 2010

BINTANG

0 comments
Bintang menyinar dengan gemilang di langit malam ini.
Kau sememangnya seorang ahli magis yang mengagumkan.
Aku tak fikir langit yang dipenuhi bintang malam ini adalah kuasa magis kau.
Cantik ke?
Ya, dan ia adalah yang tercantik pernah aku tengok.
Ini kerana suasana langit yang dipenuhi bintang seperti ini hanya ingin aku nikmati bersama gadis idaman.
Dulu kami sering berteleku bersama dan melihat bintang yang tidak memberi sebarang erti.
Dia berkata, alangkah indahnya sekiranya saat-saat seperti ini boleh dikongsi bersama.
"Aku sukakan bintang"
Tapi malangnya bandar ini memang sukar hendak temui bintang berkedipan.
Aku terpaksa beredar.
Untuk mencari kuasa yang boleh melahirkan bintang.
Aku mengharungi perjalanan yang sunyi dan panjang.
Beberapa tahun sesudah itu.........
Akhirnya aku berjaya mempelajari magis yang paling menakjubkan khas untuk si dia.
Masa tidak boleh dibuang, aku hanya ingin kembali ke sisinya dengan sekilas mungkin.
Pun begitu, aku terlalu lama meninggalkan... tempat ini.
Segalanya telah berubah.
Aku mencari dia di setiap penjuru namun tidak kutemui bayangnya.
Aku hanya ingin melahirkan bintang di langit.
Bandar ini berselirat dengan jalan raya.
Kalau tidak berhati-hati, pasti akan sesat.
Aku dapat rasakan dia pasti berada di bandar ini seraya melihat langit ; memerhatikan malam yang dia mimpi-mimpikan.
Mungkinkah dia akan berasa bahagia.
Bahagia....
Benarkah, ahli magis yang disayangi?
Apa yang kau fikirkan hanyalah hakikat bahawa dia gemarkan kerdipan bintang di langit. Kau tidak sedar, dia sebenarnya amat mencintai kau.
Tanpa kau di sisi, meski betapa indah pun bintang di langit, hanya air mata sahaja yang menjadi penyeri.

17 November 2010

kelebihan ice cream ^^

0 comments
NIKMAT ice cream ;)

cuba tanya aku 4x suka tak ice cream, heyy.. tak mengapa. tanya sekali aku terus jawab "YA". lepas ni law kau jadi kawan aku boleh lah belanja aku ice cream vanilla 1 . Pastu kita melepak kat tasik. waa.. best nya. Aku sayang kau lebih :D haha..

Bagi aku. Ice cream boleh :

-menguatkan gigi kanak-kanak iaitu dengan mengunyah ice cream.
-ice cream yang sejuk boleh mengembalikan sifat penyayang, romantik, pelupa dan melegakan mood yang KURANG baik menjadi LEBIH baik.

Jadi, apa lagi? Jom makan ice cream sama-sama :D

selain itu :
-Zat dalam ice cream boleh memulihkan pesakit insomnia.
-Ice cream lebih murah daripada rokok!
-Ice cream juga mempunyai khasiat sendiri seperti mana kandungan dalam ramuan nya.
Sebab itu aku suka ice cream vanilla, kerana ia lebih berkalsium tinggi.

Fakta :
1) Aku pandai wat ice cream! Aku tak ingat bila. Aku ade menonton sebuah rancangan kat ntv7, kalau tak silap. Rachel Ray. Kebetulan masa tu dia tengah tunjukkan cara-cara membuat ice cream. Lepas aku dah teliti orang tu buat.. Aku pon buat la.Yang best nya.cara dia ajar ni tanpa menggunakan icebox nak beku. lebih pada manual dan sains. Kesimpulannya aku dah buat ice cream tu. Aku buat ice cream rasa mocha ;) SEDAAPPP..

**lame tak buat ice cream. asyik beli jer ^^

2) Aku suka makan ice cream bila hujan.

3) Dulu masa sekolah rendah mak selalu buat ice cream malaysia. tapi bila anak dia hari-hari cari ice cream. Dia dah berhenti buat.

4) Sampai sekarang kalau buat air macam milo, teh, ribena, sirap, oren dll, kalau tak habis aku akan masuk tempat beku untuk jadi ice cream.

5) Aku suka beku kan air kotak coklat dan strawberry. Bila dah beku potong kotak dia dan makan macam ice cream.

6)Masa umur 5-12 tahun Aku akan berdiri depan pintu rumah waktu petang sebab tunggu orang jual ice cream lalu.(kadang-kadang mak bisik dia kata orang jual ice cream tu tak basuh tangan) sebab dah tak bagi aku beli lagi.tapi aku buat tak tahu aje.asal dapat makan ice cream.

7) Aku geram tengok orang makan ice cream depan aku. Sebab aku pon nak jugak lah.

8) Aku pernah makan cornetto-Wall's hari-hari dalam seminggu gara-gara nak masuk peraduan "Cornetto show your love". Hasilnya aku dapat hadiah saguhati. Oke lah, dapat simcard maxis 1 :D

9) Walaupun aku suka makan ice cream. Tapi aku belum terfikir nak pergi melawat kilang proses ice cream atau membuka kilang sendiri.

10) Aku selalu dengar "hey budak ni tak habis-habis ice cream aje" hehehe :p

**aku suka ice cream pop 10sen, ice cream malaysia 20sen, dan semua yang posen-posen. kalau ada duit lebih beli ice cream dalam mangkuk besar lah :)ermm..sedapppnya.


21 October 2010

KURSUS PENGHAYATAN SOFTSKILLS

0 comments

Perkara: Kursus Penghayatan Softskills Latihan Industri Sesi Julai 2010
Tarikh : 14 - 16 Okt 2010
Tempat : Awang Beach Resort,Rantau Abang
Anjuran : UPLI, PSMZA

Objektif :
1)Memupuk sifat keberanian pelajar dalam perbicaraan.
2)Melatih pelajar untuk berani dalam berhadapan dengan situasi yang baru.
3)Dapat mengenali teman baru.
4)Berkongsi pendapat dalam menjalankan aktiviti berkumpulan.
5)Muhasabah diri.
6)Mempelajari sesuatu yang baru daripada fersi yang terlatih.
7)Bergaul dalam pelbagai pelajar dari jurusan yang berbeza.
8)Berkongsi idea dan pandangan yang berbeza.
9)Aktiviti diberi berorentasikan matlamat.
10)Berfikiran positif dan menghormati pendapat orang lain.

10 October 2010

cerita semasa kecil

0 comments
DIA SUKA MAKAN AIS KRIM COMOT2 =') 
TAPI, SARA COMEL SANGAT.....

video

TragedY 4 ocT 2010

0 comments


HAPPY BIRTHDAY 
to me! haha... on that date " 04 oct 2010 " hari isnin... genap sudah usiaku 19 ;) tengah malam 3 hb, pukul 11 aku dah mengantuk but tiba2 budak bilik sebelah (biok) datang bilik aku dengan laptop n cagher sekali.. hah!! ada plan lah ni. siap landing katil aku ajak tengok movie..haissh.. actually mata memang dah ngantuk sangat ni dia leh ajak on movie.. eyna (roomate) buat muka line clear. mengadap laptop dia.. nard pulak datang bising2.. mengacau aku tidur.. zaPPp.. tia (roomate biok) datang kat aku n rembat bbean (sjenis tedy coklat mr.bean)
haha..aku buat tak tahu mula2...
hati dah tak sedap ni.

tah movie apa lah budak2 ni tengok,aku dah berat sangat nak buka mata,,, memang ngantok lah,
biok pulak leh landing slamber jer..my ph was ringing "lagu minute to the end- bunkface" somebody was called and wish me.. "sara!! happy birthday yer" so menandakan sudah pukul 12. haha.. lepas borak2 tu.. ada pulak budak bilik hujung ni datang n mintak tolong tengok laptop dia. dia inform OS dia problem... haisshh,, makin lah rasa lain.. aku just say sorry coz tak leh tolong..aku tahu ni trap. budak2 ni suruh sangat aku keluar blik ni!!!
n my ph was ringing 4 the 2nd time. n this call is from him (my boyfie la) so... lepas dia wish.. we'all borak2 n tiba2 tangan aku di tarik n hp d lepas kan begitu saja tanpa end call.. JENG2!! aku merelakan mereka menarik aku keluar.. PRAPP! telor pecah kat dahi dah.. atoi! sepoiii!! then after that di siram plak air kuning...(KUNYIT) hahaha.... amek kau.. 1 badan kuning.. so apa lagi,, gempak lah floor aku. DUPP-DUP kena sound dengan warden (En Roduan) "woi!!! kenapa bising2 ni" haha.. gabra.. mencicit lari masuk toilet.. HAHAHA tahu sume takot.. selepas semua kena.. apa lagi... kerja amal pun bermula..
membersihkan toilet n koridor yg kotor tu.. nard cakap.. air tu ada macam2 bahan.. EEEeeeEE wekkz..
;P




04 okt 2010 (petang)
sikit nye heran coz nard (classmate) yang tiba2 kat bilik aku keluar sebab ada orang panggil.. lepastu eyna pulak.. hey,, aku merasa sesuatu tak kena..
berjalan perlahan ke bilik nard(skodeng).. HAH!! i see... mereka sedang berkumpul.. lantas aku berlari balik ke bilik n kunci.. haha.. apa sehh mereka mahu mendengki aku lagi.. aduSS...
dengar suara fara (classmate) sara...sara! bukak pintu.. haha aku suda gabra n say... XMAU2.. korang mendengki lagi.. budak2 ni siap gegar pintu aku.. smpai lah raja (classmate) say "ea.. we'l promise tak kena kan ko, janji!" n.... aku bukak lah pintu.. haha.. i got a suprise.. jeng2... ada cake pink.. n mereka menyanyi lgu  HAPPY BIRTHDAY SARA! ;)
TQ guys.. love u all.. u 'all are the best forever.. kita kawan2 n bkn lawan..
(= tia,eyna,biok,nard,fara,mady,raje,aien =) 

04 okt 2010 (malam)
kol 8.30 ada class ganti.. class tamadun islam.. cik ni tiba2 rajin nak wat class malam.. so merajinkn diri pergi kuliah.. da lah balik kuliah jauh hujung poli..
gelap pulak tu.. dalam class pulak mengantuk giler2.. lepak2 nye lepak tiba2 azmi (classmate) n 1 geng group OS.. tanya pasal lab work.. haha.. aku lak malas nak menoleh belakang n dia kata nanti kat luar dewan kuliah nak bincang jap..aku ya kan je lah..
lepas habis kuliah.. aku keluar lah dewan. ngah tunggu azmi nak explain tu tiba2 datang faiz baling tepung menepek kat kepala aku...haha.. giler banyak tepung tu.. habis putih pulak 1 baju.. malam tadi dah kuning...adoi.. habis kena Buuu...so i am walking go far away from them.. nak terus balik blik ni.. tiba2 lagi sekali budak2 ni serang dari belakang.. haha kali ni tak dapat elak.. ku pasrah n redha.. siap masuk mata tak leh tahan.. haha.. terima kasih kawan2 class ku (azmi, faiz, wan )  saja memberi kenangan.. n kawan2 sekalian..tunggu la pula masa korang nanti.. HAHAHAHA...

09 October 2010

SmilE (^________^)

0 comments
S: Sets u free,
M: Makes u special,
I: Increases ur face value,
L: Lifts up ur spirits,
E: Erases all ur tensions,
So, please keep smiling....

mY familY

0 comments




a family
like no one can see
a family
everyone wants to be

family love
comes from above
family love
is softer than a dove

family means a lot
life will never rot
family means a lot
u will sometimes get caught

a family loves you for you
and you love them very much to
a family means everything to you
without them u wouldn't know what to do....

i love this song..

0 comments

 
~WOODY~
Once upon a time
There lived an old man
He had no children
He wanted a son very much

The old man was a carpenter
He made a puppet
Out of wood
One day he saw the puppet moved

The puppet stood up
And started to talk
The old man was very happy
He named the puppet woody

The old man told woody
To be a good boy
And he also sent woody
To school..

bY : Romancesa
 

sarasafran™ Copyright © 2013 Idea by Mysara