Resepi Cek Mek
Bahan2 :
Ubi keledek oren
Ubi keledek oren
Tepung gandum
Gula
Cara2:
1. Rebus ubi sampai empuk. Lenyekkan.
Cara2:
1. Rebus ubi sampai empuk. Lenyekkan.
2. Ubi yang telah dilenyek diuli dan digaul bersama tepung gandum. Time ni agak & rasa sendiri lah. Kalau lembik tambah tepung. Rasa adunan tak melekat melekit tu ok lah.
3. Bentukkan kuih cek mek. Masukkan gula dan dibentuk membujur.
3. Bentukkan kuih cek mek. Masukkan gula dan dibentuk membujur.
(haha ikot bentuk sendiri pon boleh)
4. Goreng dalam minyak panas. Angkat bila kekuningan.
5. Jangan makan time panas, melecur kena gula cair nanti.
Favourite Abe kito ni. Rupa takde takpe yang penting rasa sedap tu ada. Sekelip mata jer dia habiskan. Siap request nak setiap pagi untuk rasapan.. hahaha 😉
0 comments:
Post a Comment