15 February 2017

Resepi Cek Mek


Resepi Cek Mek

Bahan2 :

Ubi keledek oren
Tepung gandum
Gula


Cara2:

1. Rebus ubi sampai empuk. Lenyekkan.
2. Ubi yang telah dilenyek diuli dan digaul bersama tepung gandum. Time ni agak & rasa sendiri lah. Kalau lembik tambah tepung. Rasa adunan tak melekat melekit tu ok lah.
3. Bentukkan kuih cek mek. Masukkan  gula dan dibentuk membujur. 
(haha ikot bentuk sendiri pon boleh)
4. Goreng dalam minyak panas. Angkat bila kekuningan. 
5. Jangan makan time panas, melecur kena gula cair nanti.


Favourite Abe kito ni. Rupa takde takpe yang penting rasa sedap tu ada. Sekelip mata jer dia habiskan. Siap request nak setiap pagi untuk rasapan.. hahaha 😉
 

0 comments:

Post a Comment

 

sarasafran™ Copyright © 2013 Idea by Mysara