27 December 2016

Family day 2016

Selamat ulang tahun perkahwinan ke 32 untuk mak dan ayah. Terima kasih sebab pergi honeymoon bawa kami semua. Kira macam family day sambil habiskan cuti tahun ni. hehe :)
 23 Dis 1984 -> 23 Dis 2016
 21 Dis hingga 24 Dis kita berjalan bermula dari

 Senai -> Desaru -> Kota Tinggi -> Mersing -> Kluang -> Simpang Renggam
 -> Benut -> Kukup -> Pontian -> Senai

Masa kat Mersing kami singgah rumah Aqilah (kawan baik angah) mengalir air mata melihat aqilah. Aku terlalu rindukan angah, Ya Allah sesungguhnya kau lebih mengetahui isi hati ini :(

Alhamdulillah kami semua selamat dalam setiap perjalanan. Semoga keluargaku ini sentiasa bahagia dan dijauhkan dari masalah dan perpecahan.

Doa keluarga sakinah :


 “Ya Allah, rekatkanlah kami, perbaikilah hubungan kami, tunjukkan kepada kami jalan-jalan keselamatan. Selamatkan kami dari kegelapan menuju cahaya dan jauhkanlah kami dari segala kemungkaran yang nampak maupun tersembunyi. Berkahilah kami dalam pendengaran, pengelihatan, hati, pasangan hidup dan keturunan kami. Terimalah taubat kami, karena sesungguhnya Engkau Maha Pemberi Taubat dan Maha Penyayang. Jadikanlah kami orang-orang yang bersyukur atas segala nikmat-Mu, memuji nikmat-Mu dan menerima nikmat-Mu, maka sempurnakanlah nikmat-Mu atas kami. Dan semoga keselamatan tercurahkan kepada nabi kami Muhamad dan atas keluarganya dan para sahabatnya. Segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.“.


0 comments:

Post a Comment

 

sarasafran™ Copyright © 2013 Idea by Mysara